Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünya genelinde 350 trilyon dolarlık kontratın göstergesi olan Libor faizlerinin "manipüle" ediliyor olabileceğinin iddia edilmesiyle, İngiltere'deki regülatörler ve küresel bankalar bankalararası kredi faizlerinde daha fazla denetim ihtimalini değerlendiriyor.

Bir yıldır devam eden Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya'nın "Liboru manipüle ettikleri iddiasının" daha da yayılması üzerine, Libor yine değerlendirmeye alındı.

Libor faizi belirleme uygulaması İngiltere Finansal Hizmetler ve Piyasalar Kanunu altında "düzenli bir eylem" olarak görülmese de, iddiaların ardından ABD ve Avrupa Bankaları ile bankalararası aracılar son aylarda birçok traderın işine son verdi.

Değerlendirme, bankaların 2015'teki yeni likidite zorunlulukları gibi düzenleme değişikliklerini göz önünde bulunduracak.

İngiliz Bankacılık Otoritesi BBA'nın yaptığı açıklamada, Libor değerlendirmelerin normal seyri kapsamında, katkıda bulunan bankaların olası likidite kuralları gibi düzenlemeleri ve piyasadaki gelişmeleri görüşmek üzere toplandığı belirtildi.

Gruplar, teknik görüşmelerde bulunarak, piyasayı ve hükümet yetkililerini bilgilendirek.

Konuyla ilgili bilgiye sahip kaynaklar, Pazartesi günü yapılan görüşmedeki değerlendirmelerin, yeni denetim kurallarından, katılımcı bankalarının zorunluluklarına kadar her şeyi kapsadığını belirtti.