Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Daha kârlı işlere odaklanma kararı alan Avrupa'nın piyasa değeri bakımından en büyük bankası HSBC Holdings Plc, Asya ve Latin Amerika'daki genel sigorta birimlerinin bir bölümünü 914 milyon dolara satmak üzere Axa ve QBE ile anlaştı.

Banka, Axa SA'nın Hong Kong, Singapur ve Meksika'daki genel sigorta birimlerini 494 milyon dolara, QBE Insurance Group Ltd.'ın ise Arjantin ve Hang Seng Bank Ltd.'ın genel sigorta birimlerini 420 milyon dolara satın alacağını açıkladı.

HSBC'nin CEO'su Stuart Gulliver, bugünkü haber de dahil olmak üzer,e istihdam kesintisinin yapıldığı ve daha hızlı büyüyen piyasalara yeniden sermaye aktarıldığı Mayıs'tan bu yana 6 milyar dolarlık varlık satışı açıkladı. Kârının büyük kısmını Asya'da kaydeden HSBC, Ocak ayında Latin Amerika'daki daha kârlı piyasalara odaklanma amacıyla Costa Rica, El Salvador ve Honduras'taki operasyonlarını sattı.

HSBC'nin genel sigorta işlerinin temel öğelerinden biri olan motorlu araçlar sigortasının oldukça düşük kâr marjı ve değişken kârları olduğunu belirten Hong Kong'taki BNP Paribas'ın analistlerinden Dominic Chan, bu ticaretin HSBC'nin yüksek gelirli müşteriler ile çalışma stratejisine de uygun olmadığını söyledi.

HSBC hisseşeri bugün yüzde 1.5 düşüşle Hong Kong'ta 67.80 Hong Kong dolarından fiyatlandı.