KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar ABD'de istihdamın arttığını göstereceği düşünülen ADP özel sektör istihdam raporunu beklerken, ABD endeks vadelileri artış kaydetti.

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük şirketi Apple Inc., bugün yeni iPad'ini tanıtmasının öncesinde yüzde 0.6 yükseldi. Discovery Laboratories Inc., ilaç satması için hükümetten izin almasının ardından yüzde 39 primlendi. Mako Surgical Corp., dördüncü çeyrek gelirlerinin analistlerin beklentisini aşması üzerine yüzde 4.3 değer kazandı.

Vadesi bu ay dolacak olan S&P 500 kontratları yüzde 0.4 artışla 1,347.50 puana çıktı. S&P 500 Endeksi, 1 Mart'ta 2008'den bu yana en yüksek seviyesini kaydetmesinin ardından 3 gün üst üste düşüş kaydetti. Yunanistan'ın borç takası anlaşmasının bozulabileceğine ilişkin endişelerin artmasıyla endeks dün yüzde 1.5 kayıpla, bu yılın en sert düşüşüne işaret etti. Dow Jones Endeks Vadelileri de yüzde 0.4 kazançla 12,791 puandan işlem gördü.

Bugün açıklanacak olan ADP İşveren Hizmetlerinin özel sektör istihdam raporunun, şirketlerin Şubat ayında 215 bin kişilik alım yaptığını göstermesi bekleniyor. ADP Raporu Ocak ayında 170 bin kişilik artışa işaret etmişti.

Advertisement