Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de özel sektör istihdamının artması ve yenin, dolar karşısında değer kaybetmesi üzerine Japon hisseleri desteklendi. Tokyo Borsası bu haftanın ilk 3 günündeki düşüşünü sonlandırdı. Hisseler, Japon ekonomisinin son çeyrekte ilk tahminlerden daha az küçüldüğünü gösteren raporun ardından da kazançlarını artırdı.

Asya'nın piyasa değeri bakımından en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 2.6 değer kazandı. Japonya'nın en büyük halka açık bankası Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., Fed'in yeni bir tür tahvil alım programını değerlendirdiğine dair haberin ardından yüzde 2.7 primlendi. Mitsui Fudosan Co. ve diğer imar şirketleri, boşuk oranının 5 aydır ilk kez düşmesi üzerine desteklendi.

Yatırımcıların küresel ekonomiye dair karamsarlığının azaldığını belirte Tokyo'daki Mizuho Asset Management Co.'nun yatırım yöneticilerinden Seiichiro Iwamoto, yendeki gevşeme de göz önünde bulundurulduğunda, imalatçıların da yeniden yükselişe geçtiğini söyledi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 2 kazançla 9,768.96 puana çıktı. Daha kapsamlı Topix endeksi yüzde 1.6 tırmanarak 836.16 puan oldu. Endekste düşüş kaydeden hisselerin 3 katı hisse değerlendi. Endeksteki işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 20 üzerinde seyretti.