Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Yunanistan'ın borç takasına ve ABD'de bugün açıklanacak olan geçtiğimiz haftaya ait işsizlik başvurularına ilişkin iyimserlik üzerine yükseldi ve Standard&Poor's 500 Endeksi'nin ikinci gününde de artış kaydedeceğine işaret etti.

Citigroup Inc. ve JP Morgan Chase&Co., Almanya'daki seansta finansal şirketlerdeki kazançlara öncülük etti. American International Group Inc., Hazine Bakanlığı'nın, şirketin 6 milyar dolarlık hissesini satacağını açıklamasını ardından değer kaybetti.

Bu ay vadesi dolacak olan S&P 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.8 kazançla 1,363.1 puana, Dow Jones Vadeli Kontratları yüzde 0.7 artışla 12,925 puana çıktı.

Avrupa'daki bu tablonun 3-4 ay öncekine kıyasla çok daha iyi olduğunu söyleyen Londra'daki Brewin Dolphin Securities Ltd.'ın baş stratejisti Mike Lenhoff, Yunanistan'da da kreditörlerin katılım oranlarının, hükümetin aradığı eşikte olacak gibi göründüğünü belirtti.

Standard&Poor's 500 Endeksi dün özel sektör istihdamının beklentinin üzerinde artmasının ve daha fazla yatırımcının Yunanistan'ın borç takasına dahil olacağını açıklamasının ardından finansal ve sanayi hisselerinde görülen ralli sayesinde 2012'deki en sert düşüşünden geri sıçradı.

ABD'de bugün açıklanacak olan işsizlik başvurularının, geçtiğimiz hafta son 4 yılın en düşük seviyesinde kaldığı tahmin ediliyor.