Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunanistan'ın borç takasında başarıya ulaşacağı beklentisi ve Almanya'nın endüstriyel üretiminin tahminleri aşması ile Avrupa hisse senetleri bir haftanın en çok tırmanışını gösterdi.

European Aeronautic, Defence & Space Co. hisseleri beş yılın yükseğine çıktı. Aviva Plc hisseleri ise yüzde 1.9 değer kazandı. Enel SpA hisseleri ise yüzde 6 değer kaybetti.

Stoxx Avrupa 600 Endeksi 3 ocak tarihinden beri en büyük yükselişi göstererek yüzde 1.5 artışla Londra'da yerel saatle 16.34'te 264.12 seviyesine yükseldi. Endeks, ABD özel sektör istihdamının geçtiğimiz ay ivme göstermiş olması sebebi ile dün yüzde 0.6 artış kaydetmişti. Avrupa Merkez Bankası'nın bölgenin bankalarına 3 yıllığına 1 trilyon eurodan daha fazla parasal genişlemeye gitmesi ile endeks bu yıl yüzde 8 yükseliş gösterdi.

Brewing Dolphin Securities Ltd. baş stratejisti Mike Lenhoff, “Yatırımcı çok uzun zamandır devam eden Yunanistan mevzunun üstüne artık bir çizgi çekebilecektir. ABD'de ise gelen ekonomik veriler oldukça cesaretlendirci. Ayrıca hepsinin üstünde istihdam olumlu yönde ilerliyor." açıklamasında bulundu.