KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, hızlanması beklenen perakende satışlar verisi ve Fed'in faiz kararı öncesi yükseldi. Bu hareket, New York Borsası açıldığında, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin yükselişini beşinci güne taşıyabileceğini işaret ediyor.

JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc. en az yüzde 1.1 yükseldi ve finans hisselerindeki çıkışlara öncülük etti. Chesapeake Energy Corp. ve Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc., emtia grubunu içeren endeksin yükselmesinden olumlu etkilenerek yüzde 0.8'in üzerinde değer kazandı. Kendi isminin, Anthropologie ve Free People markalarının işletmecisi Urban Outfitters Inc., dördüncü çeyrek karının beklenenden kötü çıkmasının ardından yüzde 5.1 geriledi.

Haziran vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 0.5 yükselerek, New York saati ile 08:21'de 1,374 puana çıktı. Dow Jones endeks kontratı ise 61 puan ya da yüzde 0.5 yükselerek 12,958 puana ulaştı.

Londra'da ETX Capital kıdemli traderlarından Manoj Ladwa, "Hisse senetlerine talep göreceli olarak güçlü görünüyor" dedi ve "Faizler şimdi bulunduğu seviyelerde olduğu ve bu seviyelerde kaldığı sürece, hisse senetlerine talep gelecek" değerlendirmesinde bulundu.

Advertisement