Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hindistan'da enflasyon, Şubat ayında, son beş ayda ilk kez hızlandı. Bu durum, yavaşlayan ekonomik büyümeyi desteklemek için faiz indirimine gitme ihtimalini azaltıyor.

Gösterge toptan eşya fiyat endeksi Şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.95 yükseldi. Bu veri Ocak ayında yüzde 6.55 artış göstermişti. Bloomberg News'un anketine katılan 25 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, toptan eşya fiyatlarının Şubat ayında yüzde 6.7 artması bekleniyordu.

Hindistan Merkez Bankası, petrol fiyatlarında bu yıl görülen yüzde 17 artışın enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturduğu ortamda, faiz kararını yarın açıklayacak. Merkez bankası, enflasyonda süregelen yavaşlamaya ve mali açığı giderme yönünde atılan adımlara bağlı olarak, borçlanma maliyetlerinin düşürülebileceğini işaret etmişti.

Singapur'da CLSA Asia Pacific Markets kıdemli ekonomistlerinden Rajeev Malik, "Enflasyon rakamı yarın faiz indirimine gidileceği beklentilerini oldukça zayıflattı" dedi ve "Yılın kalan kısmında, Nisan ayında bir faiz indirimi gelebilir, ancak daha sonra, yıl boyunca agresif bir faiz indirimi bekleyenler hayalkırıklığına uğrar" değerlendirmesinde bulundu.