Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Amerika'da bugün açıklanacak işsizlik başvuruları ve imalat sanayi verilerini beklemesiyle birlikte kayıplarını geri aldı. Bu hareket sonucu, Stoxx 600 Endeksi Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine yaklaştı. Asya hisseleri ve ABD vadeli kontratları yükseldi.

HeidelbergCement AG, faliyet karının ve satışların bu yıl artacağı tahmininde bulunmasının ardından yüzde 2.9 prim yaptı. Şarap ve alkollü içiecek üreticisi Pernod-Ricard SA, hissedarı Groupe Bruxelles Lambert SA'nın 509 milyon euroluk (664 milyon dolar) Pernod hissesi satışına başlamasıyla yüzde 2.9 değer kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi, Londra saatiyle 8:38'de yüzde 0.1'in altında kayıpla 270.16 puan oldu. Endeks, bu yıl, Euro Bölgesi'nin borç krizini kontrol altına alacağı iyimserliğine ve ABD verilerinin tahminlerden daha iyi çıkmasıyla yüzde 11 arttı. Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Londra Capital Spreads traderlarından Jonathan Sudaria, "Genel kanı pozitif kalırken boğalar, yılın başından bu yana piyasaları yukarı yönde itmelerinden dolayı biraz yorgun hissediyorlar" şeklinde konuştu.

Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlere göre; ABD Çalışma Bakanlığı, bugün, işsizlik başvurularının, 362,000'den 357,000'e düştüğünü açıklayabilir.