Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Amerika'da istihdam ve imalat verilerinin bölgenin ihracatçı şirketlerinin görünümünü olumlu etkilemesinin, şirket karlarına yönelik endişeleri dengelemesi ile birlikte, kazançlar ve kayıplar arasında gidip geldi.

Çin'in ikininci büyük sigorta şirketi Ping An Insurance (Group) Co., şirketin 2011'deki net karının bazı analistlerin tahminlerinin altında kalmasının ardından Hong Kong'da yüzde 2.2 geriledi. Hon Hai Precision Industry Co.bu yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bharat Heavy Electricals Ltd., Hindistan maliye bakanının reformların hızlandırılacağını ve enflasyonun birkaç ay içinde ılımlı hale geleceğini açıklamasının ardından yüzde 3 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saatiyle 14:15'de yüzde 0.1'in altında düşerek 1,064.49 puan oldu. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.6 yükselerek iki günlük düşüşünü durdurdu. Hindistan'da Sensex Endeksi yüzde 0.5 yükseldi. Filipinler Borsası Endeksi yüzde 1.6'lık bir sıçramayla rekor kapanışa hazırlanıyor. Markus Rosgen başkanlığındaki Citigroup Inc.
analistlerinin EPFR Global tarafından derlenen verilere dayanarak hazırladığı rapora göre, gelişen piyasalar hisse senedi fonlarına, 14 Mart'ta sona eren haftada, 456 milyon dolar giriş oldu.

Bankgog mekezli NTAsset (Thailand) Co. Ltd., CEO'su Kenneth Ng, "ABD ekonomisine ve Avrupa borç krizine ilişkin endişeklerin azalması, gelişmekte olan ülkelerdeki riskli varlıklara daha fazla fonun gelmesine neden olmakta. Değerlemelerin hala pahalı olmaması surpriz değil" dedi.

MSCI gelişen piyasalar endeksi bu hafta yüzde 0.5 yükseldi ve  bu yılki kazancını yüzde 16'ya genişletti. Gelişmiş ülkelerin MSCI Dünya Endeksi hisseleri ise yüzde 11 yükseldi. Gelişmekte olan  ülkelerin endeksi tahmin edilen kazancın 10.9 katı üzerinden işlem gördü. Bu rakam MSCI Dünya Endeksi'nin 13.2 katı altında kaldı.