Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, ABD'de fabrika üretiminin arttığını ve Tüketici Güveninin iyileştiğini göstermesi beklenen veriler öncesi, yükselişini dördüncü güne taşıdı ve Temmuz ayından bu yana gördüğü zirveyi  daha da yükseltti. ABD endeks vadeli kontratları dalgalı seyrederken, Asya hisse sentleri değer kaybetti.

Subsea 7 SA, özel bir temettü açıklaması ve hisse geri alımı yapacağını kaydetmesinin ardından yüzde 7'lik bir sıçrama gerçekleştirdi. Tullow Oil Plc, Gana sahillerinde petrol bulduğunu açıklaması sonucu yüzde 3.5 prim yaptı. Aracı kuruluşların "hisse al" tavsiyelerine bağlı olarak, Oriflame Cosmetics SA yüzde 3.7 ve Shire Plc yüzde 1.2 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, Londra saati ile 10:43'te 271.93 puana çıktı. Endeks, Euro Bölgesi'nin borç krizini kontrol altına alacağı beklentisi ve ABD'de ekonomikverilerin beklenenden daha iyi çıkmasının ardından bu hafta yüzde 2.5 ve bu yıl yüzde 11 arttı. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) eneks kontratı yüzde 0.1'in altında bir artış gösterirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

Hollanda'nın Lahey kentinde ING Investment Management kıdemli stratejistlerinden Patrick Moonen, "Yükselmek için halen kapasite var" dedi ve "Yatırımcıların çoğu halen temkinli bir şekilde pozisyon almış durumda ve halen pozisyonlarını defansif sektörlerden ve defansif varlık sınıflarından hisse senetlerine doğru değiştirmenin başlangıcındalar" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa hisse senetleri dün, işsizlik başvuruları ve imalat sanayi verilerinin, ABD ekonomisinde toparlanmanın hız kazanmakta olduğu yolundaki iyimserliği desteklemesinden dolayı yüzde 0.3 yükseldi.