Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de bugün açıklanacak olan ve 1 yılın zirvesine işaret etmesi beklenen Tüketici Güveni verilerinin öncesinde, sanayi üretimindeki geri sıçramaya rağmen ABD endeks vadelileri büyük değişiklik kaydetmedi.

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük enerji şirketi Exxon Mobil Corp., Almanya'daki seansta geri adım attı. Dole Food co., 4. çeyrekte beklenenden daha düşük zarar açıklaması üzerine yüzde 2.3 değer kazandı.

Haziran vadeli Standard&Poor's 500 kontratları yüzde 0.1 kazançla 1,397 puana çıktı. S&P 500 Endeksi dün 4 yıldan bu yana ilk kez 1,400 puan seviyesini aştı. Dow Jones Endeks Vadelileri de yüzde 0.1 artışla 13,186 puana yükseldi.

Henüz zorlukların aşılmadığını belirten Nordea Bank AB'nin Kopenhag'daki stratejistlerinden Henrik Drusebjerg, hisse senetlerinde daha fazla kazanç sağlamak için, bu verilerin şirketlerin kazançlarına yansımasının gerektiğini söyledi.

ABD'de bugün açıklancak olan Şubat ayına ait sanayi üretim verilerinin yüzde 0.4 artışa işaret etmesi, Thomson Reuters/University of Michigan öncü tüketici güveni endeksinin de Mart'ta 1 yılın zirvesini kaydetmiş olması bekleniyor.