Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kadının iş gücüne katılımını artırmak için aldıkları tedbirler sayesinde geçen yıl 510 binden fazla kadının iş, aş imkanı bulduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, AK Parti Gaziantep Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en değerli varlığının beşeri sermayesi, insanı olduğunu ifade etti.

Bu beşeri sermayenin yarısının kadın olduğuna dikkati çeken Şimşek, AK Parti'nin kadın örgütlenmesinin dünyada çok özgün ve farklı bir yerde olduğuna işaret etti.

AK Parti olarak, hükümet olarak kadına çok büyük önem verdiklerini dile getiren Şimşek, ''Ama bunun yanında teşkilatta, teşkilatlanmada hakikaten önemli ölçüde kadınlarımız güçlü. Türkiye'nin daha da hızlı bir şekilde kalkınması ve gelişmesi için kadınlarımızın ekonomik hayatta, siyasi hayatta daha faal bir şekilde katılımı çok önemlidir'' dedi.

AK Parti hükümetleri döneminde kadının iş gücüne katılımını artırmak için gerek eğitim anlamında gerekse istihdam anlamında bir çok tedbir aldıklarını anımsatan Şimşek, bu tedbirlerin etkisini göstermeye başladığını ve geçen yıl 510 binden fazla kadının iş ve aş imkanı bulduğunu kaydetti.

Şimşek, gelinen noktanın hükümetin aldığı tedbirler sayesinde olduğunu belirterek, ''O nedenle kadın bizim için çok değerlidir, önemlidir. Teşkilatlarımız da önemlidir. Seçim boyunca kardeşlerimizle çok yakın çalıştık. Kendilerine teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise 2023 vizyonuna ulaşmak için güçlü toplum olmak zorunda olduklarını ifade etti. Güçlü toplumun güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü milletle olabileceğine dikkati çeken Şahin, ''Hep beraber el ele vereceğiz. Gönlümüzü birbirimize açacağız. Gönül darlığına yer olmadığını gördük, gönlümüzü açtığımız zaman herkese yer olduğunu da gördük'' dedi.

''Başımız dik, gönlümüz ak. Dünyanın en örgütlü kadın harekatıyız'' diyen Fatma Şahin, şöyle devam etti:

''Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz; kadın eğer hoşgörü ise kadın eğer kardeşlikse, merhametse, şefkatse bu yetmez. Aynı zamanda kadın dağ gibi güçlüdür. Çınar gibi ulu ve umutludur. Bugün bu hareket eğer 10 yıl sonunda güçlü bir şekilde yoluna devam ediyorsa, kadınlar bu harekete gönül verdiği için, el koyduğu için, yüreğini koyduğu için ve bedenini koyduğu için bugün bu hareket güçlenerek devam ediyor. Biz geldiğimiz noktayı çok önemsiyoruz. Ama bununda yeterli olmadığını biliyoruz. Yeni ufuklara yelken açıyoruz. Hem şehrimizin, hem Güneydoğu'nun hem Anadolu'nun hem ülkemizin yeni hedeflerine hep beraber koşuyoruz.''

Çalışmalarını ''mış'' gibi yapmadıklarını, ''laf olsun diye de burada olmadıklarını'' ve ''küçük olsun bizim olsun'' anlayışıyla da yollarına devam etmediklerini vurgulayan bakan Şahin, ''Her zaman büyüyebilmeyi, ''biz'' diyebilmeyi ve beraber hareket edebilmeyi başardık. 2023 vizyonuna ulaşacaksak güçlü toplum olmak zorundayız. Güçlü toplumda, güçlü kadın, güçlü aile güçlü millettir'' ifadelerini kullandı.

''Anadolu'nun kadınlarını temsil etmekten onur duydum"

Milletvekili ve kadın sıfatı ile Anadolu'nun kadınlarını temsil etmekten her zaman büyük bir onur ve şeref duyduğunu söyleyen Şahin, bulunduğu makamın büyük bir sınav olduğunu ve kendisine büyük bir emanet olduğunu, makam büyüdüğü zaman da hesabın büyüdüğünü bilerek hareket ettiğini ifade etti.

Fatma Şahin sözlerini şöyle tamamladı:

''Gündüz çalışıp, gece başımı yastığa koyduğum zaman, bugün insanlık için ne yaptın? Bugün ülkemin kadınları için, ülkemin erkekleri için ne yaptın? Yoksulluğu azaltmak için ne yaptın? Sorunları çözmek için ne yaptın? Enerjini, gücünü ve aklını niçin kullandın diye bana hesap sorulduğu zaman, hesabı kolay verebilmek ve rahat uyumak adına bütün gün çalıştım. Bizim takımın başka bir sermayesi yok. Bizim liderimizle birlikte tek yaptığımız şey çalışmak. Gayret bizden tevfik Allah'tan deyip, yolumuza devam edeceğiz.''