Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, Uluslararası Para Fonu İdari Direktörü Christine Lagarde'ın, politika yapıcılara küresel ekonomik istikrara yönelik tehditler konusunda temkinli olma çağrısında bulunmasının ardından değer kazandı. 10 yıl vadeli Hazine tahvili sekiz günlük düşüşünü tersine çevirdi.

10 yıllıkların faizi, geçen haftaki yükselişin abartılı olduğu yönündeki spekülasyonun ardından, Ekim ayından bu yana gördüğü en yüksek seviyeden gevşedi. 30 yıl vadeli ABD tahvilleri,  Pacific Investment Management Co. CEO'su Mohamed El-Erian'ın, Portekiz'in ilave yardım istemek zorunda kalacağını ve muhtemelen ikinci bir Yunanistan olacağını söylemesinin ardından yükselişini ikinci güne taşıdı. CDS dealerları, borç takası sonrası serbest bırakılan Yunanistan CDS'lerinin oranını belirlemek için bugün bir ihale düzenleyecek.

Brüksel'de KBC Bank NV araştırma müdürü Piet Lammens, "ABD tahvil faizleri teknik olarak önemli seviyelere yükseldi. Bu nedenle, buradan daha da yukarı çıkması kolay değil" dedi ve "Avrupa'da halen riskler var. Tahvil faizlerindei yükselişlerin devam edeceğini düşünüyoruz. Piyasa bu teknik zeviyede soluklanıyor ve nihayetinde satıcılar ortaya çıkacak" değerlendirmesinde bulundu.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi üç baz puan ya da 0.03 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 08:18'de yüzde 2.27'ye indi. Bu kağıdın faizi 16 Mart'ta yüzde 2.36'ya kadar çıkmış ve 28 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Şubat 2022'de vadesi dolacak yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 7/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 2.19 dolar yükselerek 97 5/8'e ulaştı.

Bllomberg News'un anketine katılana analistlerin tahminlerine göre, 10 yıllık faizler yıl sonuna kadar yüzde 2.52 seviyesine tırmanabilir.