Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin'de konut fiyatlarının son bir yılın en kötü performansını göstermesinin Çin ekonomisinin yavaşlamakta olduğu yolundaki endişeleri artırmasının ardından düşüşünü sürdürüyor. Bu hareket sonucu hisseler, düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 düşerek, Londra saati ile 10:48'de 1,060.66 puana indi. Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük bankası Industrial & Commercial Bank of China Ltd., banka ve gayrımenkul geliştirme şirketlerinin Hang Seng China Enterprises Endeksi'nin yüzde 1.6 düşmesine öncülük etmesi ve endeksin düşüşünü dördüncü güne taşımasının etkisi ile yüzde 1.5 değer kaybetti. Moskova'da Micex Endeksi yüzde 2 ile son iki haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Çin'de birinci el konut fiyatları geçen ay, 70 şehrin 27'sinde önceki yılın aynı dönemine göre düşerken, altı şehride değişmedi. Bu, hükümetin genel ortalama yerine şehirler bazında konut fiyatlarını açıklamaya başladığı 2011 yılı başından bu yana en kötü performansı işaret ediyor. New York Fed Başkanı William C. Dudley bugün New York saati ile 08:35'te bir konuşma yapacak. Yatırımcılar, bu konuşmayı, QE3 olarak da adlandırılan üçüncü tur parasal genişleme konusunda işaretler bulabilmek amacıyla yakından takip edecek.

İçinde Valentin Marinov'un da bulunduğu Londra'da Citigroup Inc. analistleri, "Son iki haftada, yatırımcı bekleyişlerinde iki cephede de önemli değişiklikler oldu: Azalan QE3 olasılığı ve Çin öncülüğündeki Asya ekonomik büyümesine yönelik güvenin azalması" dedi ve "Yatırımcıları şu anda zorlayan temel faktör, ekonomik verilerin etkisini değerlendirmek ve Fed'in kafasındaki finans piyasaları gelişmeleri" değerlendirmesinde bulundu.