GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa hisse senetleri ortalama olarak geçtiğimiz hafta büyük kazanç sağladıktan sonra yeni haftanın ilk iş gününü yatay kapattı. Stoxx Avrupa 600 Endeksi ise geçtiğimiz hafta şubat ayının başından beri en büyük haftalık kazancını elde etti.

Standard Life Plc ve  DSV A/S hisseleri analistlerin şirketlere yönelik tavsiylerinin düşürmelerinin ardından düşüşe geçti. Vista Equity Partners'ın Misys Plc'yi 1.3 milyar pounda (2.1 milyar dolar) almak üzere anlaştıklarını açıklamasının ardından Misys hisseleri ise yüzde 8.1 değer kazandı. Yunanistan banka hisseleri de tırmandı.

Stoxx 600 Endeksi geçtiğimiz haftaki yüzde 2.6'lık kazancın ardından Londra'da yerel saatle 16.30'da yüzde 0.1 artışla 272.07 seviyesine geldi. Almanya'dan ABD'ye açıklanan ekonomik verilerin küresel toparlanmaya işaret etmesi ile endeks, geçtiğimiz hafta temmuz ayından beri en yüksek seviyesini gördü. 

Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin 8'i günü ekside kapattı. Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 0.5 kaybederken İngiltere'nin FTSE 100 ve Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 0.1'er gerilediler.

Advertisement