KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'den gelen olumlu ekonomik verilerin, Asya Borsalarındaki düşüşle dengelenmesi sonucunda Asya paraları düşüşe geçti.

Japonya hariç MSCI Asya-Pasifik Endeksi, bu haftaki faiz kararlarının öncesinde dördüncü gününde de geriledi. Tayland ve Tayvan merkez bankalarını artan petrol fiyatlarının enflasyon risklerini yükseltmesinden ötürü faizleri sabit bırakması bekleniyor. ABD'de bugün açıklanacak olan konut inşaatçıları güveninin, Mart'ta 2007'den bu yana en yüksek seviyesine tırmanmış olması bekleniyor. Tayvan'da da ihracat siparişlerinin Şubat'ta yükselmiş olacağı tahmin ediliyor.

Hisse senetleri düşerken, Asya paraları almanın zor olduğunu belirten Bangkok'taki Sumitomo Mitsui Banking Corp.'un traderlarından kozo Hasegawa, piyasanın da merkez bankalarının faiz kararlarını beklediğini, bunun da Asya paralarını dar bir banda hapsettiğini söyledi.

Malezya ringgiti, ABD doları karşısında yüzde 0.2 düşüşle 3.0605 seviyesine geriledi. Tayland bahtı yüzde 0.1 değer kaybederek 30.76'dan ve Güney Kore wonu da yüzde 0.1 zayıflayarak 1,122.82 düzeyinden işlem gördü.

Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi'nin 60 günlük volatilitesi dün yüzde 3.43'ten yüzde 3.42'ye geriledi. Volatilite 12 ve 13 Mart'ta yüzde 3.3 seviyesinden Ağustos'tan bu yana en düşük fiyat dalgalanmasına işaret etti.

Gelişen piyasalar tahvil fonları geçtiğimiz hafta tarihinin en iyi 4. haftasını kaydetti. Yabancı fonlar bu ay sattıklarını 3 milyar dolar üzerinde Hint ve Tayvan hissesi satın aldı.

Advertisement