Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank AG, geçen yıl kar hedefini yakalayamamasının ardından, yönetim kurulu üyelerine yaptığı ödemeleri yüzde 19 düşürdü.

Deutsche Bank'ın internet sitesinde bugün yapılan açıklamaya göre, kurulun yedi üyesine geçen yıl için toplam 26.4 milyon euro (34.9 milyon dolar) maş ve prim ödemesi yapışdı. Bu toplam, kurulun sekiz üyeye sahip olduğu 2010 yılında 32.4 milyon euro düzeyindeydi.

Dünyada finans kuruluşları, finansal kriz döneminde vergi mükelleflerinden gelen paralarla kurtarılmalarından dolayı, bankacıların ödemelerinin kısıtlanması konusunda, kamuoyu ve siyasi baskı ile karşı karşıya kalıyor. Doğrudan devlet yardımına ihtiyaç duymayan Deutsche Bank, daha sıkı regülasyonların karlılık üzerinde baskı oluşturması nedeniyle, maliyetleri kısmak için, Ekim ayında yatırım bankacılığı bölümünden 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu.  Morgan Stanley, Credit Suisse Group AG ve Citigroup Inc. de, gelirlerin azalması ile birlikte kıdemli yatırım bankacıların ödemelerinde indirime gitmişti.

Deutsche Bank CEO'su Josef Ackermann’ın ödemesi, banka yıllık raporuna göre, değişmeyerek 6.3 milyon euroda kaldı. Yatırım bankacılığını yöneten ve Mayıs sonunda eş CEO'luğa getirilen Anshu Jain'e yapılan ödeme, 7.55 milyon eurodan 5.81 milyon euroya indirildi. Almanya operasyonlarına başkanlık eden ve Jain ile birlikte eş CEO'luk görevi yürütecek olan Juergen Fitschen'e yapılan ödeme ise 2.99 milyon eurodan 2.85 milyon euroya düşürüldü. Yönetim kurulu, yatırım bankacılığı eş başkanı Michael Cohrs'un 30 Ekim 2010'da emekli olmasının ardından bir üye azaltılmıştı.