KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de bugün açıklanacak olan ve ikinci el konut satışlarının geçtiğimiz ay arttığına işaret etmesi beklenen verilerin öncesinde ABD endeks vadelileri yükseldi ve Standard&Poor's 500 Endeksi'nin dünkü düşüşünden geri sıçrayacağına işaret etti.

Dünyanın en büyük veritabanı yazılım şirketi Oracle Corp., ilk çeyrekte beklentinin üzerinde kâr açıklamasının ardından yüzde 2 değerlendi. ABD'nin en büyük ikinci bankası Bank of America Corp. yüzde 1.3 primlendi.

Haziran vadeli S&P 500 kontratları yüzde 0.3 kazançla 1,403.5 puana yükseldi. S&P 500 Endeksi dün Çin ekonomisinin yavaşladığının speküle edilmesiyle Mayıs 2008'den bu yana kaydettiği en yüksek seviyesinden gevşeyerek 1,405.52 puandan kapanmıştı. Dow Jones Endeks Vadelileri de yüzde 0.2 artışla 13,134 puuana çıktı.

Piyasanın ikinci el konut satış verileriyle yükselmeyi fırsat kolladığını belirten CMC Markets'ın piyasa analistlerinden Michael Hewson, tarihten referans alınırsa konut piyasasının genellikle ABD'deki toparlanmayı yüklendiğine dikkat çekti.

ABD'de ikinci el konut satışlarının Şubat'ta son 2 yılın en yüksek seviyesine çıktığını göstermesi bekleniyor.

Advertisement