Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, küresel hisse sentlerindeki düşüşlerin güvenli liman alımlarını artırmasının etkisi ile önemli para birimlerinin büyük bölümü karşısında değer kazandı.

17 Avrupa ülkesinin ortak para birimi, dolar karşısında son iki haftanın en yüksek seviyesinden gevşedi. ABD para birimi bu yıl, Japonya'da hisse sentlerinin son beş yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından satışlarla karşılaşan yen hariç diğer tüm önemli para birimleri karşısında değer kaybetti. Japon yeni, Japonya Merkez Bankası'nın teşvikleri artıracağı beklentileri ile önemli para birimlerinin çoğu karşısında düştü. Sterlin euro karşısında, İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanaklarının iki politika yapıcının daha da gevşeme yönünde oy kullandığını göstermesinin ardından düştü.

New York'ta Societe Generale SA'dan Carl Forcheski, "Bu hareketin biraz abartılı olduğu yönünde düşünceler olabilir" dedi ve "Piyasa bu aşamada biraz yorgun görünüyor ve bir noktada düzeltme yapacak" değerlendirmesinde bulundu.

Dolar yen karşısında yüzde 0.4 yükselerek, New York saati ile 09:07'de 84.01 seviyesine çıktı ve Nisan 2011'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı 15 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. ABD para birimi euro karşısında fazla değişmedi ve 1.3229 seviyesinde kaldı.