Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de ikinci el konut satışları Şubat ayında beklenmedik bir şekilde düştü. Bu durum, ülkede gayrımenkul piyasasının istikrar kazanmasının zaman alacağını işaret ediyor.

İkinci el konut satışları Şubat ayında yüzde 0.9 düşerek, Ocak ayındaki seviyesi olan 4.63 milyondan 4.59 milyona geriledi. Bloomberg News'un anketine göre, bu verinin 4.61 milyon seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu.

Haczedilmiş konutlar, piyasada satılacak konut sayısını artırıyor ve bu da, önceki resesyonu derinleştiren konut piyasasındaki sorunların sürmesine neden oluyor. Konut piyasası, istihdam ve gelirlerin artmasına, konut fiyatlarının ucuzlamasına ve mortgage faizlerinin rekor seviyelere gerilemesine karşın ivme kazanmakta zorluk çekiyor.

Danville, California'da Insight Economics LLC başkanı Steven Wood, "İyileşme olmasına karşın, konut piyasasında süregelen ve güçlü bir toparlanma halen uzakta görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bloomberg News'un anketine katılan 77 ekonomistin tahminleri 4.44 milyon ile 4.8 milyon arasında geldi. Ocak ayı ikinci el konut satışları ise 4.57 milyondan 4.63 milyona revize edildi.