Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin'de öncü ekonomik göstergeleri temsil eden endeksin daha yavaş bir hızda büyümesi ve üçüncü en büyük Çin bankasının karının hızlı bir düşüş göstermesi sonrası, son üç ayın en büyük çaplı haftalık düşüşünü göstermeye hazırlanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu hafta yüzde 2.2 düştü ve 16 Aralık'ta bu yana en büyük beş günlük düşüşünü göstermeye hazırlanıyor. Endeks bugün yaklaşık yüzde 0.1 düşerek, Londra saati ile 09:52'de 1,039.90 puana indi.  Agricultural Bank of China Ltd., net karının geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 14 düşmesinin ardından, Hong Kong'daki işlemlerde yüzde 3.1 değer kaybetti. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi bugün yüzde 1.1 gerilerken, Hindistan'da Sensex Endeksi yüzde 1'lik bir kayıp yaşadı.

Conference Board, Çin'de öncü ekonomik endeksin yüzde 0.8 yükselerek Şubat ayında 227.2 seviyesine çıktığını açıkladı. Bu veri, Ocak ayı için yüzde 1.6 artıştan yüzde 1.5 artışa revize edildi. Bugün ABD'de TSİ 16:00'da açıklanacak olan birinci el konut satışları verisinin Şubat ayında, Bloomberg'in anketine göre, Mayıs 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor.

Bangkok'ta Asset Plus Fund Management Co. kıdemli fon yöneticilerinden Budsares Yunniyom, "Son açıklanan ekonomik veriler ve şirket karlarının ardından yatırımcıların Çin ekonomisinde yavaşlamaya yönelik endişeleri artıyor" dedi ve "Çin küresel ekonominin çok önemli bir faktörü" değerlendirmesinde bulundu.

Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1 düştü ve düşüşünü sekizinci güne taşıdı. Bu, 5 Temmuz'dan bu yana en uzun süreli düşüş dönemini işaret ediyor.