Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Fed'in eski yöneticisi Randall S. Kroszner, Fed Başkanı Bern Bernanke'nin, ekonomik göstergeler ve sermaye piyasalarındaki ilerlemelere rağmen ekonomi konusunda ihtiyatlı değerlendirmelerde bulunmasının doğru bir  yaklaşım  olduğunu söyledi.

ABD'de hazine tahvilleri yükseliyor ve yatırımcıların hisse senedi ve diğer yatırım aracı biriktirmeye hazır olduğunun sinyalini veriyor.

Bernanke'nin Avrupa'daki riskler, zayıf talep ve yüksek işsizlik oranlarına dikkat çekerek yaptığı "toparlanmanın hala daha zorluklarla karşı karşıya" olduğu yorumunu hatırlatan Kroszner, bu sorunların şu anki iyimserliğe rağmen geri dönebileceğine dikkat çekti.

Bernanke'nin bir anda iyimserliğe kapılmama konusunda haklı olduğunu ifade eden Kroszner, 2011'in başında istihdamda görülen güçlü başlangıcı hatırlatarak, ABD'deki istihdam piyasasında daha önce çok fazla yalancı bahar yaşanmış olduğunu söyledi. 2011'in başında istihdam 3 ay boyunca 200 binin üzerinde artış kaydetmişti.

Kroszner, eğer gelişmeler birkaç ay daha devam ederse, o zaman Fed'in ihtiyatlılığını bir miktar azaltabileceğini belirtti.