Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa bankalarının dolar cinsinden borçlanma maliyetleri düşüşünü altıncı güne taşıyarak, son 7.5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bankaların euro faiz çdemelerini dolara çevirmek için kullanılan üç ay vadeli çapraz kur baz swap oranı, Londra saati ile 08:40'ta euribor seviyesinin 51 baz puan altında gerçekleşti. Bu oran dün eksi 52 baz puana inerek 1 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

Bir yıllık baz swap fazla değişmeyerek euribor'un 46 baz puan altında kaldı ve bu, 5 Ağustos'tan bu yana en düşük maliyeti işaret ediyor. Bir baz puan 0.01 yüzde puanına denk geliyor.

Borçlanma göstergesi ile gecelik endeksli swap arasındaki fark olan Euribor-OIS farkı, fazla değişmeyerek 45 baz puanda kaldı ve bu, 3 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi gösteriyor. Bu fark yılın başında 95 seviyesindeydi.

Bankalar dün Frankfurt merkezli Avrupa Merkez Bankası'nda (AMB) tuttukları gecelik mevduat dün itibariyle 785 milyar euroya (1 trilyon dolar) çıktı. Bu miktar 22 Mart'ta 763 milyar euro düzeyindeydi.