Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, İfo enstitüsünün raporuna göre, Almanya'da iş dünyası güveninin beklenmedik bir şekilde son sekiz ayın en yüksek seviyesine çıkmasının güvenli liman alımlarını azaltması sonrası, son beş günde ilk defa değer kaybetti.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili, hükümetin yarın 35 milyar dolarlık iki yıl vadeli ve çarşamba günü aynı miktarda beş yıl vadeli ve 29 Mart'ta 29 milyar dolarlık yedi yıl vadeli tahvil satışına hazırlanması ile birlikte, bir yılı aşkın sürenin en hzlı aylık değer kaybına hazırlanıyor. Bu hafta açıklanacak olan ABD dayanıklı tüketim malları siparişlerinin Şubat ayında, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, artış göstermesi bekleniyor.

Kopenhag'da Nordea Bank AB baş analisti Niels From, "Avrupa verileri faizlerin daha da yükselemsine destek oldu" dedi ve İfo piyasadaki risk iştahının artmasına yardım etti ve bu da ABD faizlerini yükseltti" değerlendirmesinde bulundu.

10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi beş baz puan ya da 0.05 yüzde puanı yükselerek, New York saati ile 07:11'de yüzde 2.28'e geriledi. Şubat 2022'de vadesi dolacak yüzde 2 faizli tahvilin fiyatı 14/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 4.38 dolar düşerek 97 1/2'ye geriledi.

Gösterge 10 yıllık kağıdın faizi Şubat sonundan bu yana 30 baz puan yükseldi ve Aralık 2010'dan bu yana en hızlı aylık yükselişini göstermeye hazırlanıyor. 30 yıl vadeli tahvillerin faizi bugün beş baz puan yükselerek yüzde 3.35'e çıktı ve Mart ayındaki yükseişini 27 baz puana genişletti. İki yıl vadeli tahvillerin faizi ise bir baz puan yükselerek yüzde 0.36'ya çıktı ve bu ay yedi baz puan yükseldi.