Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de yavaşlayan kazanç büyümesinin, hükümetin ekonomiyi teşvik etmek üzerine harekete geçmesine neden olabileceği spekülasyonu ve Fed'in daha fazla teşvik sinyali vermesi üzerine Çin Borsası 1 haftanın en büyük sıçramasını kaydetti.

Jiangxi Copper Co. ve Zijin Mining Group Co., Fed Başkanı Ben Bernanke'nin işsizliği azaltmak için esnek politikaya ihtiyaç olduğunu söylemesinin metal taleplerini artırmasıyla değer kazandı. Çin'in en büyük nadir metal üreticisi Inner Mongolia Baotou Steel Rare-Earth Hi-Tech. Co., geçtiğimiz yıl net gelirlerinin arttığını açıklamasının ardından yüzde 7.8 primlendi. Likör üreticisi Kweichow Moutai Co., Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun yüksek kalite alkol satın almak için kamu fonlarının kullanılmasını yasaklamasının ardından likör üreticileri arasındaki düşüşe öncülük etti.

ABD'nin ekonomi ve piyasaya yeniden para pompalayacak gibi göründüğünü belirten Dazhong Insurance Co.'nun Şanghay'daki fon yöneticilerinden Wu Kan, likiditenin bol olduğu bir ortamın hisse senetleri için iyi olduğunu söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 kazançla 2,357.08 puana çıktı ve 16 Mart'tan bu yana en büyük sıçramasına işaret etti. CSI 300 Endeksi de yüzde 0.3 artışla 2,562.41 puana yükseldi. ABD'deki en çok işlem gören Çinli şirketlerin endeksi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 1.1 yukarıda kapandı.

Şanghay Endeksi'ndeki 30 günlük volatilite bugün 15.03 puanla 3 günün en düşüğünde seyretti. Endeksteki işlem hacmi de dün 5.6 milyar hisseyle bu yılın günlük ortalamasının yüzde 41 altına işaret etti.