Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ekonomisi düşüşten toparlanırken, Avrupalı ülkelerin hepsi henüz borç krizi batağından çıkamadı. Ancak küresel ekonominin birçok insanın düşündüğünden daha iyi durumda olduğunu savunan Goldman Sachs Asset Management'ın yönetim kurulu başkanı Jim O'Neill, yatırımcıların bardağın yarısını dolu görebileceğini söyledi.

O'Neill, "Genel olarak konuşursak, nakit bir kral; insanlar ise isteksiz ve ihtiyatlı" şeklinde konuştu.

Piyasaların olumlu ya da olumsuz her habere karşılık vermesi, yatırımcıların çok fazla kısa vadeli görünüme odaklandığına ve yatırım yapmak yerine nakit biriktirdiğine işaret ediyor.

Bunun en temelinde herkesin önümüzdeki çeyreğe ilişkin kaygılarının yattığını, bununla birlikte geçtiğimiz yılki oynaklığın da uzun vadeli yatırımcıları korkuttuğunu belirten O'Neill, birçok emeklilik fonunun kolay bir şekilde güvenmesinin mümkün olmadığını söyledi. O'Neill, "Yine de ABD'deki ilerlemelerin bir süredir devam etmesine dayanarak, ben bardağı boş yerine dolu görmeyi tercih ediyorum" şeklinde konuştu.

Fed Başkanı Ben Bernanke önceki gün ve dün yaptığı açıklamalarında, henüz hâlen daha zafer ilan edilemeyeceğini ve istihdamın desteklenebilmesi için gevşek para politikalarına ihtiyaç olduğunu söylemişti.