Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'den gelen verilerin, dün 6 ayın en büyük sıçramasını kaydetmiş olan Nikkei 225 Endeksi'ni bugün desteklemekte yetersiz kalmasıyla Japon hisseleri değer kaybetti. Ekran üreticisi Sharp corp., Foxconn Technology Group'un zarar eden şirketten hisse satın almayı kabul etmesinin ardından yükselişe hazırlandı.

Kimyasal üreticisi Nippon Kayaku Co., şirketin kârının düşmesiyle yüzde 3.5 değer kaybetti ve Nikkei 225 Endeksi'ndeki en sert 2. düşüşü kaydetti. Demiryolu ve otobüs şirketi Tokyu Corp., Deutsche Bank AG'nin tahmininin altında operasyonel kâr hedefi açıklaması üzerine yüzde 1.6 geriledi. Sharp'ın hisseleri ise limiti dahilinde artmaya hazırlandı. Sharp'ın en büyük paydaşları arasında yer aldığı ses ve görüntü aygıtları üreticisi Pioneer Corp., yüzde 4 değerlendi.

Nikkei 225 Endeksi, dün  yüzde 2.4 le 27 Eylül'den bu yana en büyük sıçramasına işaret etmesinin ardından bugün yüzde 0.8 düşüşle 10,173.57 puana geriledi. Daha kapsamlı Topix Endeksi yüzde 1 kayıpla 863.58 puandan işlem gördü. Endekste yer alan şirketlerin yüzde 78'i bugünü temettü ödemesi yapmadan tamamladı.

Piyasanın çok fazla yükselmiş olduğuna ilişkilerin endişelerin varlığına dikkat çeken Chuo Mitsui Asset Management Co.'nun genel müdürü Naoteru Teraoka, yatırımcıların ABD beklentilerini yüksek tuttuğunu söyledi.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri bugün çok büyük değişiklik kaydetmedi. S&P 500 Endeksi yün temel Tüketici Güven Endeksinin 1 yılın en yükseğinde kalmasına ve ülkede Ocak ayında 20 şehirde konut fiyatlarındaki düşüşün yavaşlamasına rağmen  yüzde 0.3 geriledi.