Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Citigroup Inc.'nin teknik analizine göre, altın geçen hafta çekiç formasyonu olarak adlandırılan biçimi oluşturmasının ve 55 haftalık hareketli ortalamasının üzerinde tutunmasının ardından yüzde 8.5 yükselerek ons başına 1,802 dolara çıkabilir.

Banka analistleri, "Altının hareketli ortalamanın üzerinde tutunması ve çekiç formasyonunu oluşturmasının ardından, hali hazırda tabanını yapmış olabilir" dedi ve "Fiyatlar, Eylül ayındaki rekor seviye olan 1,921.15 dolara yaklaşmadan önce, Kasım ayı zirvesi civarındaki 1,802 dolara yükselebilir" yorumunda bulundu.

Citigroup'un New York ofisinden şef teknik analist Tom Fitzpatrick, Shyam Devani ve Jim Zhou ile birlikte hazırladığı 27 Mart tarihli raporunda, "Orta vadeli ralli için bir platformun oluşmakta olduğuna inanmaya devam ediyoruz. Fiyat hareketi bize, altının 55 haftalık hareketli ortalamada istikrar bulduğu, geri döndüğü ve nihayetinde yeni zirveler oluşturmaya devam ettiği 2006 yılını hatırlatıyor" dedi.

Spot altın, son 11 yılın hepsinde yükseliş göstermesinin ardından bugün ons başına 1,660 dolar civarında işlem görüyor. Altın, ABD'de büyüme işaretlerinin hızlanmasının Fed'i daha fazla borçlanma kağıdı almamaya yönelteceği beklentileri ile geçen ayki yüzde 2.1'lik düşüşüne karşın halen 2012 yılında yüzde 6.2 yukarıda. 2008 yılındaki istisna dışında, altın son 10 yılda, 55 günlük hareketli ortalamanın yüzde 1 ila yüzde 3 altına hiç inmedi. Citigroup, bunun, 1,585 dolar ile 1,615 dolar aralığının "alım bölgesi" olabileceği anlamına geldiğini kaydetti.