Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, orjinalleri 100 bin dolarları bulan ünlü markaların avukatlarıyla "Taklit" ürünlerin bulunduğu bir depoya baskın düzenledi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri ünlü markaların avukatlarıyla "Taklit" halk arasındaki adıyla "Çakma" ürünlerin bulunduğu tespit edilen Konuksever Mahallesi Emrah Caddesi'ndeki bir depoya operasyon yaptı.Ürünlere el konulması sırasında depoda bulunan toptancılar, avukatlara saldırdı.

Emrah Caddesi'ne minibüsleri koyarak ürünleri almaya gelen kamyonların girmesini de engelleyen toptancılara, olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Polis ekiplerinin depolardaki ürünleri saydığı sırada toptancılar ile çevik kuvvet ekipleri arasında arbede yaşandı. Daha sonra Çevik kuvvet ekipleri deponun çevresinde güvenlik önlemi alarak esnafın yaklaşmasını engelledi.

Olay yerine gelerek bilgi alan Antalya Kalekapısı Esnafı Koruma ve Kalkındırma Derneği (KALE-DER) Başkanı Hasan Kilit, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''İmitasyon'' ürünlerin Türkiye'nin gerçeği olduğunu öne sürdü.

Türkiye'de imitasyonun bir sektör haline geldiğini dile getiren Kilit, bu sektörün İstanbul'dan yönetildiğini ve buradaki küçük esnafla uğraşmak yerine merkezlere baskın yapılması gerektiğini kaydetti.