Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor ve gösterge endeks MSCI Asya Pasifik Eylül 2010'dan bu yana en hızlı çeyrek dönem yükselişini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yen son üç haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, petrol son üç günde ilk kez yukarı hareket etti ve metaller değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi,  Hong Kong'da Hang Seng Endeksi'ndeki yüzde 0.4'lük düşüşün Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki yükselişle dengelenmesi ile birlikte,Tokyo saati ile 14:09'da yüzde 0.1 yukarıda seyrediyordu. Çeyrek dönem için, Asya bölgesi gösterge endeksi yüzde 11 arttı. Japon yeni dolar karşısında, önemli para birimlerinin çoğu karşısında bu çeyrekte kayıp yaşamasının ardından yüzde 0.5 yükseldi. Petrol yüzde 0.6 değer kazandı ve haftalık kaybını yüzde 3.2'ye daralttı. Bakır yüzde 0.5 yükseldi.

Bugün ABD'de açıklanacak olan Tüketici Güveni endeksinin, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, son bir yılın en yüksek seviyesine yakınlarına yükselmesi ve kişisel gelir ve tüketici harcamalarının ise artış göstermesi bekleniyor. Bugün Japonya'da açıklanan sanayi üretimi verisi sürpriz bir şekilde düşüş gösterirken, Güney Kore'de üretim öncekilere göre daha yavaş bir artış gösterdi ve ekonomi merkez bankasının dördüncü çeyrek için açıkladığı tahmininden daha az büyüdü.

Tokyo'da Mizuho Securities Co. Döviz stratejisti Kengo Suzuki, "Hisse senedi piyasaları küresel olarak daha gevşek ve bu durum, riskten kaçınma eğilimini artırıyor olabilir" dedi ve "Yen bir miktar güvenli liman alımları ile karşılaşıyor" değerlendirmesinde bulundu.