KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya Borsaları, bölgenin gösterge endeksinin 2010'dan bu yana en iyi çeyreğini tamamlamaya hazırlanmasıyla dalgalı seyir izledi. Japon imalatçılar, ülkenin sanayi üretiminin beklenmedik şekilde düşüş kaydetmesinin ardından ve ABD'den gelecek gelir ve harcama verilerinin öncesinde değer kaybetti.

Dünyanın en kârlı bankası Industrial&Commercial Bank of China Ltd., beklentinin üzerinde kazanç açıklamasının ardından yüzde 1.6 yükseldi. Japonya'nın en büyük fabrika robotları üreticisi Fanuc Corp. yüzde 2.3 değer kaybetti. Dünyanın en büyük ikinci emlak şirketi Sun Hung Kai Properties Ltd., şirketin yardımcı eşbaşkanlarının yolsuzluk iddiasıyla tutulanmasının ardından yüzde 1.6 düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.01'in altında kazançla 126.54 puana yükseldi. Endekste düşüş ve artış kaydeden hisselerin sayısı eşitti. Asya Pasifik Endeksi bu ay Eylül 2010'dan bu yana en iyi çeyrek kazancını azaltarak, Kasım'dan bu yana ilk kez ekside tamamladı. bu hafta yüzde 0.2 artış kaydeden endeks bu  yıl yüzde 11 yukarıda seyrediyor.

Üç-dört ay önceki gibi piyasaları yukarı çekebilecek sürdürülebilirlik olmadığına dikkat çeken Russell Investment Group'un Asya-Pasifik bölgesi baş yatırım stratejisti Andrew Pease, Asya'da hızlanma görülmeyeceğini, ABD'de ise bir miktar yavaşlamanın da görülebileceğini tahmin etti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bu yıl ABD'den gelen ekonomik verilerdeki ilerleme ve Avrupa'daki borç krizinin çözümüne ilişkin aşama kaydedilmesinin Asya'daki ihracatçıları desteklemesiyle yüzde 11 yükseldi. ABD'nin Standard&Poor's 500 Endeksi bu yıl yüzde 12, Avrupa'daki Stoxx Europe 600 Endeksi ise yüzde 6.6 artış kaydetti.

Advertisement