Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Euro Bölgesi maliye bakanlarının kurtarma fonlarının miktarını artırmak için biraraya gelmeleri ile birlikte, bugün açıklanacak olan ve artış göstermesi beklenen ABD tüketici harcamaları verisi öncesi yükseldi. ABD endeks vadeli kontratları yükselirken, Asya hisseleri dalgalı bir seyir izledi.

Credit Agricole SA, Çinli Citic Securities Co. ile aracı kurum birimini CLSA'yı satmak için görüşmelere başlaması sonrası değer kazandı. Meyer Burger Technology AG ve HeidelbergCement AG,  HSBC Holdings Plc'nin "al" tavsiyesi sonrası yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek, Londra saati ile 08:29'da 262.41 puana çıktı. Gösterge endeks, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) bölge bankalarına 1 trilyon euronun (1.3 trilyon dolar) üzerinde para vermesi ve ABD ekonomik verilerinin beklenenden iyi çıkması sonrası bu yıl yüzde 7.3'lük bir ralli yaptı. Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı bugün yüzde 0.4 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Londra'da UBS AG ekonomisti ve varlık tahsis stratejisti Larry Hatheway, "ABD toparlanması şimdi sürdürülebilir durumda ve elebette, Avrupa'da hala sorun var. Ancak kuzey Avrupa büyüme açısından en güçlü bölgelerden biri olarak kalmaya devam ediyor" dedi.

Stoxx 600 Endeksi dün, S&P'nin Yunanistan'ın borçlarını tekrar yapılandırmak zorunda kalabileceğini kaydetmesi ve ABD'de işsizlik başvurularının beklenenden daha yukarıda çıkmasının etkisi ile yüzde 1.3 düştü.