Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya'daki tahvil ihalesinde taleplerin düşmesinin ardından, ABD'de bugün açıklanacak olan ve yavaşlama kaydedeceği düşünülen ISM imalat dışı endeksi verisinin öncesinde ABD endeks vadelileri geriledi.

En büyük flash bellek kartları üreticisi SanDisk Corp., ilk çeyrek satışları ve kârlılık tahminini düşürmesinin ardındna yüzde 7.6 değer kaybetti.

Haziran teslimatlı Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.8 kayıpla 1,398 puana gerilerek, S&P 500 Endeksi'nin dünkü kayıplarını artıracağının sinyalini verdi. Endeks, ABD'de ISM endeksinin beklentinin üzerinde gelmesinin ardından 2 Nisan'da Mayıs 2008'den bu yana en yüksek seviyesine çıkmıştı. Dow Jones Vadeli Kontratları da yüzde 0.7 düşüşle 13,041 puandan işlem gördü.

S&P 500 Endeksi dün Fed'in 13 Mart'taki toplantı tutanaklarının daha fazla parasal teşvik için aciliyetinin azaldığına işaret etmesiyle yüzde 0.4 geriledi. ABD'de dün açıklanan Şubat ayına at fabrika siparişleri de beklenenden düşük gelmişti.

İspanya, 3.5 milyar euro hedefle açtığı bugünkü tahvil ihalesinde 2.59 milyar euro borçlandı. 2015 vadeli tahvillerin talebi, alındıklarının yalnızca 2.41 katında seyretti. Bu rakam, Mart ayındaki son tahvil ihalesinde 4.96'ydı.