Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bu yıl sıçrama yapan teknoloji hisselerinin SanDisk Corp.'un tahminlerini aşağı çekmesiyle düşüşe geçmesi ve İspanya'daki tahvil ihalesinde taleplerin düşük olmasından ötürü New York Borsası geriledi. Standard&Poor's 500 Endeksi, 2012'nin en sert 2. düşüşüne işaret etti.

En büyük flash bellek kartları üreticisi SanDisk'in yüzde 11 değer kaybetmesiyle, bilgisayar ve yazılım üreticileri, S&P 500 Endeksi'nin en kötü performansa sahip sektörü oldu. ABD'de dün açıklanan ISM imalat dışı endeksinin beklentinin altında kalması üzerine yatırımcıların, ekonomiye bağımlılığı yüksek olan şirketlerin hisselerinde satışa geçmesinin sonrasında Alcoa Inc. yüzde 2.5 düştü. Bank of America Corp. ve JP Morgan Chase&Co., finansal hisselerdeki düşüşün etkisiyle yüzde 2.2'nin üzerinde değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 1 kayıpla 1,398.96 puandan kapandı. Endeks, 6 Mart'ta yüzde 1.5 ile bu yılın en sert üdüşüüünü kaydetmiş olan endeks, dün de bu yılın ikinci en kötü performansını gösterdi. Dow Jones Endeksi yüzde 1 düşüşke 13,074.75 puan oldu.

İspanya'daki ihalenin, yatırımcılara, Avrupa'nın hala krizde olduğunu hatırlattığını belirten Westwood Holdings Group Inc.'in yatırım genel müdürü Mark Freeman, "İşlerin yoluna girmesine hala çok zaman var" dedi. Piyasanın şimdi ciddi oranda yükseldiğine, bu sebeple beklentilerin öncekinden daha da yüksek olduğuna dikkat çeken Freeman,  "yeniden ralli için şirketlerin çok daha fazla kazanç sağlaması gerekiyor" dedi.