Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Fon'un offshore hesabı bulunan bankaların ödemediği mevduatların sorumluluğunu üstlenmesi gibi bir durumun bulunmadığını belirterek, Egebank Off-Shore Ltd., Yurt Security Off-Shore Bank Ltd. ve Efektifbank Off-Shore Ltd'nin hisse devir sözleşmesinden doğan bir ödemenin ING Bank AŞ'ye yapılmasının söz konusu olduğunu bildirdi.

Fon, deniz aşırı hesabı bulunan bankaların ödemediği ya da ödeyemediği mevduatların sorumluluğunun TMSF'ye yükleneceğine dair bir hukuki karar bulunmadığını da duyurdu.

TMSF'den AA'ya yapılan açıklamada, bir mudinin Bursa 2. İcra Müdürlüğü'nün 2010/17464 E. sayılı dosyasından başlatılan icra takibi sonucunda ING Bank AŞ'nin sorumlu tutulduğu, bankanın Bursa Heykel Şubesi'nde haciz işlemleri başlatılması üzerine icra müdürlüğü hesabına banka tarafından dosya borcu olan 1 milyon 278 bin 391,67 lira ödendiği, hisse devir sözleşmesinden dolayı Fon'a 1 milyon 278 bin 391,67 lira muhtıra tutarının ödenmesi hususunda tebliğ yapıldığı hatırlatıldı.

Yargıtay'ın sorumlu tutmadığı ve TMSF'nin yasal yükümlülüğü olmamakla birlikte bankadan hacizle tahsil edilen söz konusu tutarın, bankanın satışı ile ilgili hisse devir sözleşmesi kapsamında Fon'un her türlü yasal hakları (iade, tazmin vesaire dahil) saklı tutularak bankaya ödenmek zorunda kalındığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''TMSF'nin offshore hesabı bulunan bankaların ödemediği mevduatların sorumluluğunu üstlenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Egebank Off-Shore Ltd., Yurt Security Off-Shore Bank Ltd. ve Efektifbank Off-Shore Ltd'nin hisse devir sözleşmesinden doğan bir ödemenin ING Bank AŞ'ye yapılması söz konusudur. Deniz aşırı hesabı bulunan bankaların ödemediği ya da ödeyemediği mevduatların sorumluluğunun TMSF'ye yükleneceğine dair bir hukuki karar bulunmamaktadır.''