GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Kuzey Kıbrıs’ın büyük bir doğalgaz rezervi üzerinde olduğunu söyleyen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, bu gazın çıkarılması halinde ekonomiye büyük hareketlilik geleceğini kaydetti.Bloomberg HT’ye konuşan Atun uluslararası yatırımcılara Kıbrıs’da turizm, eğitim ve tarım sektörlerine yatırım yapmaları çağrısında da bulundu.

KUZEY KIBRIS’TAN YATIRIM ATAĞI

Kuzey Kıbrıs Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun ‘’Ülkemizde milli gelirin büyük bölümünü hizmetler sektörü sağlıyor.Turizm ve eğitim gelişmiş sektörlerin başında geliyor olmasına karşın bu sektörlerde hala büyük bir yatırım potansiyeli mevcut. Gelen turist sayısında ise yüzde 16'lık artış söz konusu. Bunun yanı sıra sağlık turizmine yapılan yatırımlar da artmaktadır. Özel hastaneler uluslararası firmalarla büyük anlaşmalara imza attı. Kuzey Kıbrıs yavaş yavaş sağlık turizminde merkez haline geliyor’’ açıklamasını yaptı.

Bu yıl Telekom sektöründe liberalleşme yolunda önemli adımlar attıklarını söyleyen Atun, tasarının kanunlaşması sürecinde önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

TPAO İLE NİSAN'DA SONDAJ BAŞLIYOR

Kuzey Kıbrıs Ekonomi ve Enerji'den Sorumlu Devlet Bakanı Atun ''K.Kıbrıs’ta, Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı ile petrol ve doğalgaz sondaj çalışması Nisan sonunda başlıyor. İlk etapta bulgular elde edilerek buna göre hangi noktada sondaj yapılacak bu belirlenecek. Doğalgaz ile ilgili büyük bir rezerv üzerinde olduğumuzu biliyoruz.Bu aramadan çok ümitliyim çünkü milli gelirimize önemli katkısı olacak bir proje.Aynı zamanda büyük rekabet üstünlüğü sağlayacak'' dedi.

Maraş’ın imara açılması halinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için önemli bir dönüm noktası olacağını söyleyen Atun,birçok projenin hayata geçirilmesi halinde reel sektöre büyük hareketlilik geleceğini belirtti.

Hande Berktan
hberktan @bloomberght.com

Advertisement