Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya'nın hedefin üzerinde tahvil satması ve Uluslararası Para Fonu'nun küresel ekonomik tahminini yükseltmesi Asya'daki ihracatçıların görünümünü destekledi; Asya Borsaları sıçradı. MSCI Asya Pasifik Endeksi bu ayın en büyük kazancına yöneldi.

Asya'nın piyasa değeri bakımından en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp. yüzde 2.6 değer kazandı. Güneş panellerinde kullanılan malzemelerin üreticisi OCI Co., şirketlerin yeniden yapılanma ve küçülmeye gittiği esnada, sektördeki üretim fazlasının sıkıntıyı gevşetebileceği spekülasyonundan beslenerek yüzde 4.9 arttı. Dünyanın en büyük maden şirketi BHP Billiton Ltd., emtia fiyatlarının yükselmesi ve şirketin demir üretiminin artmasının ardından yüzde 1.7 primlendi. Çinli lastik üreticisi CSR Corp., Hong Kong'tan sipariş almasıyla yüzde 3.9 değerlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.2 kazançla 125.05 puana yükselerek, 27 Mart'tan bu yana en büyük sıçramasını kaydetti. endekste değer kaybeden her hisseye karşılık en az 5 hisse primlendi.

IMF, 2012'ye ait büyüme tahminini, Avrupa'daki borç krizinde bazı istikrar sinyalleri olduğu gerekçesiyle yüzde 3.3'ten  yüzde 3.5'e çıkardı.

Ortamın hisse senetleri için bir hayli iyi olduğunu söyleyen Platypus Asset Management Ltd.'ın yöneticilerinden Donald Williams, 2012'nin zor bir yıl olmasının beklenmesine rağmen, yüzde 3.5 oranında bir büyümenin oldukça iyi bir orana işaret ettiğini belirtti.