Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Tesco Plc ve Heineken NV gibi şirketlerin mali tablolarını açıklamaları ile birlikte, erken saatlerdeki kayıplarını geri aldıktan sonra durgun seyrediyor. ABD endeks vadeli kontratlar fazla bir değişiklik göstermezken, Asya hisse senetleri yukarı yönde hareket etti.

Repsol YPF SA, Arjantin'in YPF SA biriminin kamulaştırılmasının ardından 10.5 milyar dolarlık tazminat talebini reddetmesinin sonrası değer kaybetti.  Statoil Fuel & Retail ASA, Alimentation Couche-Tard Inc.'nin alım teklifi getirmesi sonrası yüzde 51 değer kazandı. BHP Billiton Ltd., üçüncü çeyrek demir cevheri üretiminin artmasının etkisi ile yüzde 2.2'lik bir sıçrama gerçekleştirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 08:54'te değişmeyerek 259.44 seviyesinde kaldı. Gösterge endeks, İspanya'da borçlanma ihalesine güçlü talep gelmesi, Almanya'da yatırımcı güven endeksinin tahminlerin üzerinde çıkması ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel ekonomik büyüme tahminini yükseltmesinin etkisi ile dün yüzde 2 yükselmişti. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yaklaşık yüzde 0.1 yükseldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 1.1'lik bir çıkış gerçekleştirdi.

Çin'de ekonomik yavaşlamanın yoğunlaşmakta olduğuna yönelik işaretler, ülke merkez bankasının bu yıl ikinci kez bankalara uyguladığı zorunluk karşılık oranında indirime  gideceği spekülasyonlarını artırdı. Çin'de konut fiyatları, 70 kentin 37'sinde düşüş göstererek rekor kırdı. Doğrudan yabancı yatırımlar düşüşünü beşinci aya da taşırken, ekonomi ilk çeyrekte yüzde 8.1 ile üç yılın en yavaş büymesini gerçekleştirdi.