Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de petrol stoklarının beklenenin 2 katı kadar arttığını gösteren veriyle petrol fiyatları bir haftadan fazla sürenin en düşük seviyesine indi.

ABD Enerji Bakanlığı'nın açıkladığı veriye göre ülkedeki stoklar geçen hafta 3.9 milyon varil arttı. Bloomberg anketine katılan analistler stokların 1.8 milyon varil artmasını bekliyordu. Fiyatlardaki düşüşte İranlı bir bakanın Hürmüz Boğazı'nın kapanmayacağını ve petrol sıkıntısı yaşanmayacağını belirtmesi de etkili oldu.

Sydney'deki Barrat's Bulletin'in yöneticisi Jonathan Barratt, emtiada 'dramatik' bir düşüş yaşanmadığını belirterek, "Piyasa hala toparlanma modunda mıyız yoksa yavaşlama mı, bunu anlamaya çalışıyor. İran ve Orta Doğu konusunda şimdilik birşey yok ancak bu mesele hala ortada" ifadesini kullandı.

Mayıs teslim emtia Nymex'te 102.58 dolardan işlem gördü. Dün kontrat yüzde 1.5 değer kaybetti ve 102.67 dolarla 10 Nisan'dan beri en kötü kapanışı yaptı.

Hazitan teslim Brent petrol ise ICE Futures Europe'ta yüzde 0.3 arttı ve 118.26 dolar oldu. Avrupa'nın gösterge kontratı New York petrolüne oranla 15.24 dolar prim yaptı.