Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu IMF, küresel finansal krizden dersler çıkarırken, önceliğin Avrupa'daki borç krizinin kontrol altına alınması olduğunu belirtti.

Finansal izleme raporunda küresel finansal krizden toparlanabilmek için en önce yapılması gerekenin finansal istikrarı geri kazanmak olduğunun altını çizen IMF, bunun öncelikle Euro Bölgesi'nde ancak Avrupa ile sınırlı kalmayacak şekilde yapılmasının gerektiğini açıkladı.

Geçtiğimiz yılki raporlarından birinde, ABD ve İngiltere gibi gelişmiş ülkelerden fazla etkilendiği ortaya çıkan IMF için bu raporu aynı zamanda denetim ve izlemelerin de artırılması planının bir parçasını oluşturuyor. Fon geçtiğimiz yıl gelişmiş ekkonomileri değerlendirirken, 2008'deki küresel finansal krize neden olan kırılganlık sinyallerini kaçırdıklarını kabullenmişti.

Uluslararası Para Fonu'nun uzun vadeli planlarında öncelikler, ülkelere riskleri önceden algılama, daha güçlü finansal sistem inşa etme ve krizleri yönetme konularında yardımcı olmak şeklinde sıralanıyor.