Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Almanya'da iş dünyası güven endeksinin Nisan ayında beklenmedik bir şekilde yükselmesininden destek buluyor. Asya hisse sentleri bugün düşerken, ABD endeks vadeli kontratları fazla bir değişiklik göstermedi.

Fransa'nın en büyük bankası BNP Paribas SA, Bank of America Corp.'un hisse tavsiyesini "düşük performans"tan, "tut" anlamına gelen "nötr"e yükseltmesi sonrası yüzde 2.7 yükseldi. Fransa'nın ikinci büyük bankası Societe Generale SA, tavsiyesinin "nötr"den "al"a yükseltilmesinin etkisi ile  yüzde 2.7 değer kazandı. YPF birimi bu hafta Arjantin tarafından kamulaştırılan Repsol YPF SA, kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s'un şirketin notunu yatırım yapılabilir en düşük seviyeye indirmesinin ardından yüzde 1.9 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 09:03'te 256.9 puana çıktı. Endeks, Euro Bölgesi borç krizinin kötüleşeceği yolundaki endişelerin tekrar ortaya çıkması ile birlikte, Nisan ayında şimdiye dek yüzde 2.4 geriledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 düşerken, Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.3 yükseldi.

Helaba Landesbank Hessen-Thueringen'den analist  Viola Stork, veri öncesi yaptığı değerlendirmede, "İş dünyası beklentileri bugün dikkatlerin merkezindeydi" dedi ve "Önemli soru, beş aylık üst üste yükselişin ardından, tahminlerin işaret ettiği üzere, bir geri çekilme olacak mı? Olumlu bir sürpriz mümkün. Ancak güçlü bir verinin piyasaları sürekli bir şekilde sakinleştirmesi şüpheli" yorumunda bulundu.

Stoxx 600 Endeksi dün, ABD'de ikinci el konut satışlarının beklenmedik bir düşüş göstermesi ve işsizlik başvurularının beklenenden çok daha az bir düşüş göstermesinin ardından yüzde 0.5 gerilemişti.