Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hollanda ve Fransa'daki liderlik yarışının Avrupa'daki borç krizinin çözümüne yönelik çabaları zayıflattığına ilişkin endişeler güvenli varlık talebini destekledi ve yen, 16 önemli para biriminin hepsi karşısında değer kazandı.

Japon yeni, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, kabinesinin istifasını açıklamasının 24 saat sonrasında yapacağı parlamentodaki konuşmasının öncesinde dolar ve euro karşısında değer kazandı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Sosyalist rakibi François Hollande, yarışın ikinci turu için 6 Mayıs'ta karşı karşıya gelecek. Avustralya doları, enflasyondaki yavaşlamanın faiz indirimi spekülasyonlarını desteklemesiyle 2 haftanın en düşüğüne geriledi.

Piyasanın Avrupa'daki siyasi belirsizlikten ötürü kaygılı olduğunu belirten FOREX.com'un Tokyo'daki başanalisti Morio Okayasu, yen gibi güvenli varlıkları alımlarının arttığını söyledi.

Yen, dolar karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 80.92 seviyesine, euro karşısında ise yüzde 0.3 kazançla 106.47 düzeyine çıktı. Euro/Dolar paritesi dün yüzde 0.5 değer kaybederek 13 Nisan'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından 1.3156'dan 1.3158'den işlem gördü. Avustralya doları, ABD doları karşısında önce 11 Nisan'dan bu yana en zayıf düzeyi olan 1.0247'ye geriledi; ardından günü yüzde 0.5 aşağıda 1.0263'ten kapadı.