Advertisement

24 ayar külçe altının ons fiyatı Singapur'da 1,634.49 dolardan işlem gördü. Dün kontrat 1,623.55 dolara kadar çekilerek 5 Nisan'dan beri en düşük seviyeyi görmüştü. Bunda Hollanda'da ve Fransa'daki politik gelişmelerin borç krizine darbe vuracağı beklentisi etkili olmuştu.

Dün Hollanda'da, iktidardaki azınlık hükümetinin Başbakanı Mark Rutte istifa etmiş, bu durum 558 günlük sağ azınlık hükümetinin sonunu getirmişti. Rutte'nin bugün bir konuşma yapması bekleniyor. Fransa'da ise Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ile Francois Hollande ilk tur seçimlerin ardından ikinci turda mücadele edecek.

Commonwealth Bank of Australia analisti Lachlan Shaw yazdığı bir raporda, "Hollanda'da yaşananlarla Fransa'daki seçimlerin süregelen borç krizi üzerinde etkili olacağı beklentisiyle endişeler artıyor" ifadelerini kullandı.

Bu arada dün açıklanan veriye göre Euro Bölgesi'nde 2010 yılında yüzde 85,3 olan toplam borcun GSYH'ye oranı 2011 yılında yüzde 87,2'ye yükseldi. Bu ortak para biriminin kulanılmaya başlandığı 1999'dan bu yana en yüksek seviye.

Haziran teslim metal Comex'te ise yüzde 0.2 arttı ve 1,636 dolardan işlem gördü.

BU HABERE YORUM YAZ
 
24 Nisan 2012 Salı, 13:03 Misafir altin alimi için henüz erken 1500-1600 araliğina girmesi beklenmeli. 1636 seviyeleri yükseklerde kalacak. bence...
24 Nisan 2012 Salı, 11:44 Misafir ab'nin durumunun iyileşmesimi kötüleşmesimi altın için iyi senaryo olur,işte bunu çözemedim,bi bakıyosun çıkış için bahane olmuş,bi bakıyosun iniş için bahane olmuş.nasıl bir fiyatlama metodudur bu.
24 Nisan 2012 Salı, 11:18 Misafir altın haberlerine baktığımızda şunu görüyoruz: gerginlikler ve borç krizi nedeniyle altın bir gün yükselirken diğer gün aynı nedenle düşebiliyor. yorumlar çok tutarsız