Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

24 ayar külçe altının ons fiyatı Singapur'da 1,634.49 dolardan işlem gördü. Dün kontrat 1,623.55 dolara kadar çekilerek 5 Nisan'dan beri en düşük seviyeyi görmüştü. Bunda Hollanda'da ve Fransa'daki politik gelişmelerin borç krizine darbe vuracağı beklentisi etkili olmuştu.

Dün Hollanda'da, iktidardaki azınlık hükümetinin Başbakanı Mark Rutte istifa etmiş, bu durum 558 günlük sağ azınlık hükümetinin sonunu getirmişti. Rutte'nin bugün bir konuşma yapması bekleniyor. Fransa'da ise Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ile Francois Hollande ilk tur seçimlerin ardından ikinci turda mücadele edecek.

Commonwealth Bank of Australia analisti Lachlan Shaw yazdığı bir raporda, "Hollanda'da yaşananlarla Fransa'daki seçimlerin süregelen borç krizi üzerinde etkili olacağı beklentisiyle endişeler artıyor" ifadelerini kullandı.

Bu arada dün açıklanan veriye göre Euro Bölgesi'nde 2010 yılında yüzde 85,3 olan toplam borcun GSYH'ye oranı 2011 yılında yüzde 87,2'ye yükseldi. Bu ortak para biriminin kulanılmaya başlandığı 1999'dan bu yana en yüksek seviye.

Haziran teslim metal Comex'te ise yüzde 0.2 arttı ve 1,636 dolardan işlem gördü.