GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncularından oluşan bir grup, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda alınan kararları protesto için Galatasaray'dan Tünel'e, ardından Taksim Meydanı'na yürüdü.

Galatasaray Lisesi önünde ''Korkuya Karşı Özgür Tiyatro'' pankartı ardında toplanan grup adına açıklama yapan Engin Alkan, Şehir Tiyatroları'nda yapılan değişikliklerle sanatın içinden sanatçının kovulduğunu iddia etti.

Muhafazakar sanat gibi söylemlerin demokratikleşme diye sunulduğunu iddia eden buna teslim olmayacaklarını dile getirdi.

Dayatılan yeni yönetmeliğe karşı hukuki haklarını arayacaklarını ve 100 yıllık Şehir Tiyatrosu mirasını her zeminde arayacaklarını belirten Alkan, ''Ustalarımıza, İstanbul seyircisine ve gelecek kuşaklara karşı üstlendiğimiz bu sorumluluğu ülkemizdeki ve dünyadaki tüm sanat emekçileriyle paylaşıyoruz. Hedefimiz çağ dışı yönetmelik dayatmaları yerine, çağdaş ve özerk bir Şehir Tiyatroları Yasası'dır'' diye konuştu.

Yürüyüşe CHP Milletvekili Çetin Soysal'ın da aralarında bulunduğu bir grup partili ile Tarık Akan, Rutkay Aziz ile çok sayıda tiyatro ve sinema oyuncusu katıldı.

Advertisement