Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de tüüketici güveni, görünüme ilişkin beklentilerin, mevcut duruma ilişkin artan iyimserliği dengelemesi sonrası hafifçe geriledi.

Conference Board Tüketici Güveni endeksi Nisan ayında, önceki ayki revize rakamla 69.5 seviyesinden 69.2'ye geriledi. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanına göre, bu verinin 69.6 seviyesinde çıkması bekleniyordu.

İstihdamın geçen ay son beş ayın en yavaş artışını gerçekleştirmesi, büyümenin işsizliği düşürmeye yeterli olmayabileceği endişelerini artırdı. Bu veri ayrıca, hanehalkının otomobil, konut ve tatil planlarını daralttığını ve ekonominin yüzde 70'ini oluşturan tüketim harcamalarının artması için daha fazla istihdam artışının gerektiğini gösteriyor.

Conference Board Consumer Research Center direktörü Lynn Franco, "Genel anlamda, tüketiciler ekonominin durumu konusunda iyimser, ancak bu temkinli bir iyimserlik" dedi.

Bloomberg'in anketine katılan 74 ekonomistin tahminleri 67 ile 74 arasında değişti. Endeks Haziran 2009'da sona eren resesyon boyunca ortalama 53.7 seviyesindeydi.