GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Nordea Bank AB'den Kone Oyj'ye şirket karlarının analistlerin tahminlerini aşması ile haftanın ikinci iş gününde üç ayın düşüğünden sıçradı. Borsaların yükselişinde ABD konut başlangıçlarının tahminleri aşması da etkili oldu.

İskandinavya bölgesinin en büyük bankası Nordea Bank AB, karının tahminleri aşması sonrası yüzde 3.2 değer kazandı. TeliaSonera AB, Rusya'nın ikinci en büyük mobil telefon operatörü OAO MegaFon'un Londra Borsası'nda ilk halka arza hazırlanması ile birlikte, bu şirketteki hisse satışından ve özel temettüden 22 milyar kron (3.3 milyar dolar) elde edeceğini açıklaması sonrası yüzde 6.6 yükseldi.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 1.1 yükselerek, Londra saati ile 16.31'de 254.5 puana çıktı. Endeks dün, Euro Bölgesi ve Çin'de imalat sanayinin daralması ve Hollanda'da kabinenin kemer sıkma tedbirlerine yönelik anlaşmazlıktan dolayı istifa etmesinin ardından yüzde 2.3 düşerek, 16 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine inerken bu yıl ise yüzde 4.1 artıda seyrediyor.

Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinin Yunanistan hariç tamamı günü artıda kapattı. Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 2.3 yükselirken İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi ise yüzde 0.7 tırmandı. Almanya'nın DAX Endeksi ise yüzde 1.1 prim sağladı.

Advertisement