Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

AT&T Inc.'den 3M Co.'ya kadar birçok şirketin beklentinin üzerinde kâr açıklaması ve verilerin konut piyasasının istikrar kazanmaya başladığına işaret etmesiyle New York Borsası yükseldi.

ABD'nin en büyük telefon şirketi AT&T ve Post-it not kağıtlarının üreticisi 3M yüzde 1.5'in üzerinde değerlendi. International Business Machines Corp., şirketin 7 milyar dolarlık geri alım planı açıklaması ve temettüsünü artırmasının ardından yüzde 0.7 primlendi. Juniper Networks Inc.,beklentilerin üzerinde kazanç elde etmesi üzerine yüzde 7.2 arttı. Apple Inc., kârların, geçtiğimiz çeyreği ikiye katlamasının sonrasında yüzde 7.5 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 artışla 1,371.97 puana çıktı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.6 kazançla 13,001.56 puana tırmanırken, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0..3 düşüşle 2,961.60 puandan işlem gördü. Amerikan borsalarında dün 6.2 milyar ile 3 aylık ortalamanın yüzde 7.8 altında sayıda hisse el değiştirdi.

Hisse senetlerinin daha fazla yükselmek için alanının olduğunu belirten JP Morgan Funds'ın baş piyasa stratejisti David Kelly, kazançların sağlıklı göründüğünü, eşiğin de düşük olmasından ötürü aşmanın oldukça kolay olduğunu söyledi. Kelly, konutun iyileşmekte olduğunu söyledi.

Hisse senetleri önceki günkü düşüşünden geri sıçrayarak S&P 500'ün bu yılki kazançlarını yüzde 9.1'e genişletti.