Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yarın ABD'de açıklanacak olan ve yavaşlamaya işaret etmesi beklenen ilk çeyrek büyüme rakamlarının Fed'in daha fazla teşvik sağlayacağı spekülasyonunu artırmasıyla dolar düşük seyrini sürdürdü.

Fed Başkanı Bernanke'nin gerekirse ekonomiyi desteklemek için daha fazla şey yapmaya hazır olduğunu söylemesinin yüksek getirili varlık taleplerini desteklemesinin ardından Asya Borsaları yükseldi; Avustralya doları da dünden kalan kazançlarını sürdürdü. Yeni Zelanda doları, ülkenin merkez bankasının faizi rekor düşük seviyede sabit tutmasına rağmen değerlendi. Euro talepleri, bölgedeki borç krizini çözme çabalarının, siyasi anlaşmazlıkların gölgesinde kalmasından ötürü sınırlı oldu.

Doların genel olarak zayıflama modunda olduğunu belirten Sidney'deki Australia&New Zealand Banking Group Ltd.'ın Döviz stratejistlerinden Andrew Salter, Bernanke'nin açıklamalarının piyasada ılımlı bulunduğunu söyledi.

Dolar, euro karşısında 1.3217'den 1.3224'e geriledi. Dolar, dün euro karşısında 1.3237 seviyesinden 4 Nisan'dan bu yana en düşüğünü kaydetmişti. Dolar/Yen paritesi yüzde 0.3 kayıpla 81.13 yenden işlem gördü. Avustralta doları ise yüzde 0.1 kazançla 1.0368'e yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.5 yükseldi. S&P 500 Endeksi dün yüzde 1.4 kazanç sağlamıştı.