Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Princeton Üniversitesi profesörü ve Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, Ben Bernanke başkanlığındaki Fed yetkililerini, ABD'deki işsizliği düşüreceğini savunduğu yüksek enflasyona izin vermemesinden ötürü "umursamaz" olarak niteledi.

Kitlesel işsizliğin devam etmesine izin vermenin umursamaz bir davranış olduğunu savunan Krugman, yüzde 8 işsizliği yeni normal olarak kabul eden bir politika sistemi başarısızlığıyla karşı karşıya olduklarını, bunun "Büyük Depresyon"un bir alt versiyonu olduğunu söyledi.

Krugman, kendisinin 2000 yılında Princeton Üniversitesi'nde işe alan Bernanke'nin ekonomiyi ve istihdamı desteklemek için yüzde 3-4 enflasyona izin vermesinin gerektiğini belirtti.

Krugman ile Bloomberg televizyonunda bir programda görünen Cumhuriyetçi Teksas senatörü Ron Paul, Krugman'ın sözlerine karşı çıkarak, doların değerindeki zayıflamadan hükümetleri mesul tuttu.

Enflasyonun hırsızlık olduğunu savunan Paul, "Para biriktiren insanların paralarının değerinden çalıyorsunuz. Bu da ekonominin çok önemli özelliklerinden birine zarar veriyor" dedi.